Estonci ulažu u proizvodnju jahti u Obrovcu, zaposlit će 130 ljudi

Proteklu godinu Grad Obrovac je završio u financijskom suficitu. Pri kraju je izgradnja i opremanje plaže u Karinu Gornjem. Sanirali smo vodovod u Bogatniku i time osigurali dovoljne količine vode za 100 domaćinstava. Idući tjedan kreće rekonstrukcija cjevovoda na Osojnici u Kruševu, kazao je dr. Ante Župan, gradonačelnik

OBROVAC dan1Misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Josipa, zavjetnom procesijom sa svečevim kipom te svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Domu kulture jučer je obilježen Dan Grada Obrovca i blagdan sv. Josipa, nebeskog zaštitnika.

- Proteklu godinu Grad Obrovac je završio u financijskom suficitu. Pri kraju je izgradnja i opremanje plaže u Karinu Gornjem. Sanirali smo vodovod u Bogatniku i time osigurali dovoljne količine vode za 100 domaćinstava. Idući tjedan kreće rekonstrukcija cjevovoda na Osojnici u Kruševu, kazao je dr. Ante Župan, gradonačelnik Obrovca koji je nabrojio više projekata koji su u tijeku na obrovačkom području.

- Svakako je dobra vijest da su inozemni poduzetnici preko tvrtke „Focus Boats“ pokrenuli proizvodnju jahti i zaposliti će 130 djelatnika. Tvrtka Fassa Bortollo je konačno izradila sve projekte i ishodila dozvole za gradnju, obznanio je Župan.

Božidar Longin, zadarski župan rekao je kako je razvojna agencija ZADRA NOVA u pripremi projektnog prijedloga za nogometno igralište u Obrovcu za EU fondove u vrijednosti od 450.000 kuna.

- Također, s Obrovcem uspješno surađuje na provedbi projekta Adriatic Canyoning, dvije pješačke staze u kanjonu Zrmanje. Županija je uključena i u provedbu projekta ForBionenergy na području Parka prirode Velebit, akcijskog plana za održivo korištenje biomase na zaštićenom području, zaključio je Longin.
Don Igor Ikić: Istanbulskom vrag želi uništiti čovjeka i narod

Svetu misu i procesiju sa svečevim kipom umjesto bolesnog sisačkog biskupa Vladu Košića, u zajedništvu sa župnikom don Krešom Ćirakom i subraćom svećenicima predvodio je don Igor Ikić.

- Istanbulske nevjeste, kako ja zovem famoznu konvenciju, podijelile su obitelj. To što se danas događa nije dobro, hoće svijet bez Boga. Rodna ideologija želi se uvući u naše zakone s Istanbulskom konvencijom, da ti sin bira je li muško ili žensko. Time će se dovesti Hrvatsku u jednu strašnu poziciju i u jedan sustav samouništenja. Hoćemo li biti to što jesmo ili će nas se rasturiti.

Maske su pale. Nisi Hrvat ni katolik ako podržavaš ono što je protiv naroda. Vrag želi uništiti čovjeka kao pojedinca i kao narod. Crkva nije KUD iz Štrigova, već Božja crkva koja je skup biskupa, svećenika i svakog vjernika. To treba jasno reći i ne dopustiti da se dogoditi ratifikacija te štetne i dalekosežno opasne teorije, naglasio je don Ikić.

Crkvene pjesme i psalme pjevao je župni zbor voditeljice Višnje Morić i Davora Motošića.
Nagrada za životno djelo fra Ivanu Nimcu

Nagradu Grada Obrovca za životno djelo dodijeljena je fra Ivanu Nimcu (72) iz Lišana Ostrovićkih, župniku župe sv. Jurja u Kruševu i dekanu Novigradskog dekanata.

Godišnja nagrada Grada dodijelila se Stani Klanac Tulić iz Kruševa koja je napisalo oko sto klapskih, duhovnih i dječjih pjesama.

Godišnja nagrada dodijeljena je i prof.dr.sc. Janku Veselinoviću (52) koji je odrastao u Golubiću. Prvi je predsjednik Grupe prijatelja Narodne skupštine RS s Hrvatskom i pokretač međunarodnog znanstvenog skupa “Hrvatsko-srpski odnosi” koji se održavaju u Golubiću.

Izvor: Zadarski list