Mladi Obrovčani otplesali kukulešće

Sada kada su probili led, mladi Obrovčani okupljeni u KUD-u Sv. Josip, kreću s daljnjim probama i pripremama za ljetnu sezonu.

KUD_SV._JOSIP2_0Nedavno osnovani obrovački KUD Sv. Josip iz Obrovca imao je prvi nastup i to na “Derneku u Ogorju“. Tradicionalno okupljanje KUD-ova u Ogorju organiziralo je u nedjelju, 28. travnja tamošnje Kulturno-umjetničko društvo “Komaštre”. Osim domaćina KUD-a “Komaštre” i premijerno obrovačkog KUD-a Sv. Josip, u Ogorju su nastupili i KUD-ovi: “Dicmo”, “Kamen Bukovice” iz Popovića, “Srce Zagore” iz Kaštela, “Milan Begović” iz Vrlike, te HKUD “Hutovo”, kao i pjevačke skupine “Prijatelji ojkavice” iz Kaštela, “Kljaci”, “Vukšićki bećari” te “Podsvilajska sela”. Ogoranima i njihovim gostima zapjevala je i klapa Žrnovnica, kao i oni najmlađi – učenici Osnovne škole “Braća Radić” iz Ogorja.

KUD_SV._JOSIPU Ogorju se predstavila mlađa skupina obrovačkih folkloraša s napjevima obrovačkoga kraja, kolom šetnje i kukulešćem. Sada kada su probili led, mladi Obrovčani okupljeni u KUD-u Sv. Josip, kreću s daljnjim probama i pripremama za ljetnu sezonu kada ćemo ih moći vidjeti na mnogim manifestacijama u Zadarskoj županiji, a i šire, poručuje Ika Jurjević iz obrovačkog KUD-a Sv. Josip.

 

 

 

Izvor: Zadarski list