FASCINANTAN VIKEND ZA OBROVAČKI SPORT Ivan Erslan dobio najveći meč u karijeri, medalje uzeli Luka Jurjević i Filip Šakić, na postolju i Marta Župan!

MMAProtekli vikend obilježio je fascinantan uspjeh obrovačkih sportaša koji su nastupili u više borilačkih arena. Vrhunac je bio u zagrebačkoj Areni gdje se održalo 51. izdanje najvećeg MMA spektakla u Europi – poljski KSW 51. U četvrtoj borbi večeri obrovački borac Ivan Erslan (27), u najbitnijem meču karijere, prošao je kroz oktogon poput vlaka i već u prvoj polovici prve runde „bombom“ dokrajčio Španjolca Darwina “El Noble” Rodrigueza. Pobjedničku euforiju podiglo je gotovo dvjesto ponosnih Obrovčana koji su uz transparente „KRUŠEVO“ i „OBROVAC“ pohodili zagrebačku Arenu.

Osim Ivana koji je na svoj poseban način kratko i jasno „objasnio“ Španjolcu što je to „obrovački kameni gen“, svoje „predavanje“ na tatamiju također su održali Luka Jurjević i Filip Šakić iz Taekwondo kluba Obrovac osvojivši isti dan medalje na turniru CROATIA OPEN 2019. koji se održao u zagrebačkom Domu sportova.

tkwdU prvom dijelu turnira na kojemu su nastupili kadeti i juniori iz 51 države svijeta Luka je u četvrtfinalnoj borbi pobijedio Karla Malečića iz Jastreba prekidom u trećoj rundi (bodovna razlika), u polufinalu pobijedio je Davidea Fortunata iz Italije također prekidom pri rezultatu 32-17 . U finalu je izgubio od Talijana Elie Bugugnolia 43 – 40 te osvojio srebrnu medalju. Luka se od ranog jutra borio s bolovima u želucu, mučninom i ostalim popratnim simptomima otrovanja ili viroze i u takvom stanju ipak je herojski odradio natjecanje.

Filip je u polufinalnu izgubio od Dominika Aršulića iz Duge Rese rezultatom 16 -8 i osvojio brončanu medalju.

Luka je uz državnu i europsku medalju dodao i ovu s jednog jakog G1 turnira dok je Filip istu pridodao svojoj kolekciji uz dvije državne medalje.

Ovo je bilo zadnje kadetsko natjecanje za Luku i Filipa. Od iduće sezone ulaze u juniorski uzrast, te im slijedi stjecanje iskustva uz starije i iskusnije, ali i strpljivo čekanje na svoju priliku.

Trener Luka Šoša nije skrivao emocije:

-Subota za pamćenje, veliki dan za obrovački borilački sport, ali pod time ne mislim samo na veliki uspjeh našeg Erslana, te medalje Filipa i Luke, nego također i na uspjeh naše Marte Župan koja je svoje prve sportske korake napravila u našem klubu, a sada je nastupila za Zadar i također osvojila medalju. Sve su to naša dica, rekao je Šoša.

 

Izvor: zadarski.hr