Riječ Matice

mico jurjevic1           Mićo Jurjević – predsjednik Matice Obrovčana   Drage Obrovčanke i dragi Obrovčani, mogućnosti koje virtualni svijet Interneta pruža u održavanju i razvijanju kulturnih i tradicijskih vrijednosti našeg Obrovca, za Maticu Obrovčana su dragocjene. Iako razasuti po svim kontinentima u svima nama je želja da budemo informirani o našem Gradu i da doprinesemo njegovom boljitku.Naš Web portal će biti sveobuhvatan, proaktivan te izrazito brzo dosupan u svakom kutku kugle zemaljske i time biti neusporedivo efikasniji od npr. radijske postaje, novina, letaka i sličnih kanala informiranja. Izradom i aktivnim administriranjem ovih stranica, pored visiokoe razine informiranosti, otvorit će se i prostor za kulturni dijalog, razmjenu mišljenja i iskustava, iskazivanje talenta pojedinaca i udruga te rađanje kvalitetnih ideja za bolju kvalitetu kulturnog, zabavnog pa i gospodarskog života Obrovca.
  • Ljepote Obrovca nešto su čime se Obrovčani izrazito ponose, stoga će kvalitetna i bogata galerija fotografija zasigurno biti omiljeni kutak našeg portala. Za početak smo je podjelili u nekoliko dijelova kako bismo lakše pronalazili fotografije koje želimo vidjeti. Galerija će se redovito popunjavati novim fotografijama a i sama struktura galerije će se vremenom razvijati. Očekujemo potporu Obrovčana koji redovno iskazuju energiju, potencijal i zavidno znanje iz ovog područja.
  • Može se reći kako Obrovac nije često a niti dovoljno zastupljenim u medijima a nažalost, još uvijek je često prisutan u člancima s negativnim konotacijama. Nastojat ćemo da se svako pojavljivanje Obrovca i Obrovčana u medijima može pronaći i na ovim stranicama i tako stvoriti jedinstveno mjesto na kojem ćemo pratiti sve što mediji donose o našem gradu. To je važno zbog redovite i potpune informiranosti ali i zbog moguće reakcije na eventualne loše konotirane izjave i članke kako bi se u široj javnosti stvorila istinita slika o Obrovcu njegovoj povjesti, kulturi, ljudima,tradiciji i svakako perspektivama.
  • Bilježiti ćemo i oslikavati sva važna događanja u organizaciji Matice Obrovčana te vas informirati o planiranim aktivnostima. Namjera nam je da se redovito prisjećamo lijepih i značajnih trenutaka ali i da u svakom sljedećem događanju podižemo ljestvicu kvalitete i uspješnosti organizacije.
  • Voditi ćemo razgovore i objavljivati intervjue s Obrovčanima koji su se do sada svojim radom i zalaganjem posebno istaknuli u nekoj sferi života i time među nama Obrovčanima zaslužili prostor u kojem ih možemo bolje upoznati i gdje možemo čuti njihove ideje za obrovačko bolje sutra. Naravno da će nam posebno zanimljivi biti mladi i talentirani Obrovčani kojima je potrebna potpora kako bi ostvarili što bolje rezultate za sebe, Obrovac i širu društvenu zajednicu. Ovo je vjerojatno i najkreativniji dio ovog Portala jer će svoj doživljaj prošlosti i sadašnjosti ali i viziju budućnosti Obrovca prezentirati Obrovčani različite dobi, stručnog obrazovanja s različitim životnim i radnim iskustvima.
Sigurni smo da će se na ovaj način rađati, razvijati, ali i realizirati kvalitetne ideje iz raznih sfere života i da ćemo na takav način zajedno doprinjeti razvoju i snažiti kulturu dijaloga u voljenom nam Gradu ! Vaša Matica Obrovčana !
Scroll to Top