Taekwondo klub Obrovac

TK 2U sjeni svih obrovačkih zbivanja, u tišini, vrijedno radi Taekwondo klub Obrovac. Ne samo da radi već i ostvaruje zapažene uspjehe. Time taekwondo, mladim Obrovčanima i Obrovčankama svakim danom postaje zanimljiviji sport. Posebne zasluge za to što se u Obrovcu pojavio ovaj zanimljiv sport i što uspješno funkcionira TK Obrovac ima Luka Šoša – Braco, osnivač i licencirani trener. Vrijeme je da se detaljnije upoznamo s ovim vrijednim Klubom i njegovim rezultatima kroz razgovor s Bracom:

KAKO SI IZABRAO TAEKWONDO ZA SVOJ SPORT ?

Rođen sam 1972. godine i kroz osnovno školovanje u Kruševu bio sam dijete lošeg zdravlja, s kroničnom astmom, fizički jako slab. Odlaskom u srednju školu u Zagreb nastojao sam nešto u smislu zdravlja i snage promjeniti i među različitim sportovima ”zakačio” sam se na taekwondo. Nakon godine dana treniranja moja astma u potpunosti je nestala.

OD TADA REDOVITO TRENIRAŠ TAEKWONDO ?

Na žalost, nakon školovanja, umjesto u pekare otišao sam u vojnike. Nakon završetka Domovinskog rata umirovljen sam i tada opet počinjem aktivnije trenirati, te se nadam da ću još dugo živjeti s ovim plemenitim i zdravim sportom i da će puno Obrovčana uz mene i ostale članove Kluba izabrati taekwondo kao svoj sport i svoj način života.

KADA JE OSNOVAN TK OBROVAC I KAKO FUNKCIONIRA ?

Klub je osnovan u listopadu 2007-me godine. Danas imamo 27 članova a kroz Klub je u ovo vrijeme prošlo oko 250 djece. Članovi smo Hrvatskog taekwondo saveza, ETU (European Taekwondo Union) i WTF (World Taekwondo Federation). Ja sam licencirani trener HTS-a, ETU i WTF. Treniramo u dvorani OŠ Obrovac.

SUDJELUJETE LI NA NATJECANJIMA ?

Pošto smo kao klub dio velike svjetske taekwondo obitelji otvorene su nam mogućnosti službenih natjecanja diljem svijeta, međutim zbog naših skromnih financijskih i logističkih mogućnosti ograničeni smo na natjecanja u okviru države i bližih susjednih zemalja.

KAKVI SU REZULTATI ?

Naši mladi natjecatelji tijekom ovih godina nakupili su zavidan broj odličja. Najbolji dosadašnji rezultati na prvenstvima države su dvije kadetske brončane medalje i jedna juniorska bronca , također, naša Katarina Mihaljević studentica na Zdravstvenom učilištu u Zagrebu osvojila je brončanu medalju na Europskim Studentskim Igrama ove godine.

KAKVA JE BUDUĆNOST KLUBA ?

Obrovac je grad iz kojeg se odlazi i mali broj je onih koji se vraćaju ali takva je sudbina i grada Zadra, pogotovo kada su studenti u pitanju. Naš Klub je zamišljen i djeluje kao temelj i odskočna daska za naše mlade sportaše koji će se odlaskom na fakultete, što se već hvala Bogu događa, nastaviti razvijati u taekwondo sportu , proširiti obogatiti svoje znanje i uspjehe i dio tih iskustava opet vratiti svome matičnom klubu kroz rad sa mlađim generacijama koje su danas tu i kojih će u budućnosti vjerujem biti i više.
Scroll to Top